ENIG! Retro, Vintage & Brocante

Bij ENIG! bent u als liefhebber van retro, vintage & brocante aan het goede adres. Curiosa, servies, tafelkleden en kleine meubelen, wij geven alles een tweede kans! Maak van je huis een thuis.

Bezoek ons om gewoon lekker te snuffelen, juist dat ene stuk curiosa dat nog mist in je verzameling te vinden of op zoek te gaan naar een leuk cadeau voor een kleine prijs!

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om langs te komen mail of reageer op een item op deze site.

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de nieuwste items.

Geopend: iedere vrijdag van 10-17 uur, iedere 3e zaterdag van de maand van 10-17 uur en natuurlijk op afspraak.

Over …

 ENIG! Is een onderneming die uit onze hobby is voortgekomen. Wij zijn Aafje, Ineke en Lilly en we wonen allemaal in Velp. We kwamen elkaar steevast tegen op de grote Koningsmarkt van de Oranje Vereniging in Velp. Een van de mooiste dagen van het jaar dat ons verzamelaarshart cq snuffelhart sneller doet slaan. Je kunt bij ons terecht om gewoon lekker te snuffelen, een cadeau voor een kleine prijs of juist dat stuk curiosa dat nog mist in je verzameling. Wij krijgen een goed gevoel om gebruikte spullen een nieuwe kans te geven. Bij ENIG! werken we met 95% tweedehands spullen, dus duurzaam.

Door de pandemie staan alle markten on hold, zijn kringloopwinkels gesloten geweest en worden de jaarmarkten bij verenigingen verschoven.

Om nu toch met onze hobby bezig te kunnen zijn hebben we vanaf januari 2021 een prachtige ruimte gevonden om onze “schatten” uit te kunnen pakken.

Volg ons via Facebook en of Instagram voor het laatste nieuws.

Normaal gesproken bezoeken we niet alleen de bazaars van de lokale sportverenigingen en kerkgenootschappen maar snuffelen ook tijdens speciale brocante reizen naar België en Frankrijk. En kent u net als wij de bekende bordjes met Löppis in Scandinavië? Deze bordjes kom je overal tegen. Het is een soort rommelmarkt, garageverkoop of kringloopwinkel. Of, als je het liever een beetje chic wilt zeggen: brocante. Een löppis (eigenlijk loppmarknad) kan plaatsvinden op een markt met meerdere kramen, aan huis of in een winkelpand. Ideaal om bijvoorbeeld vintage servies op de kop te tikken, of klassieke houten meubels. We proberen het liefste één keer per jaar een andere regio uit. Oma gaat mee, zus ook en de auto inclusief dakkoffer komt vol met prachtige “schatten” weer thuis. En nee, dat kun je niet allemaal zelf houden. Dat delen we met zoveel mogelijk liefhebbers. We bezoeken ook graag de fabrieken cq musea van grote porseleinhuizen. Gewoon om van te leren maar ook om van te genieten! Onze tips vind je hier onder.

Wat is er leuker dan met familie, vrienden en vrijwilligers te bewonderen, te verzamelen en anderen te laten genieten en te verkopen natuurlijk. We worden er vrolijk van!

Alle inzet van het poetsen van zilver tot strijken van kleedjes, van het verven van meubeltjes tot de reparatie van oude lampen. Alles wordt enorm gewaardeerd en geeft veel gezelligheid.

Zo krijgen mooie items (van servies tot kleedjes, van industriële meubelen tot vintage vondsten) weer hun oude glans en kan een ander weer daarvan genieten.

Markten waar u ons misschien van kent

  • Koningsmarkt in Velp (27 april)
  • Monmartre Markt in Doesburg
  • Kasteel en Brocante Fair Middachten in De Steeg
  • Kasteel en Brocante Fair Rosendael in Rozendaal
  • Kerstmarkt in Schaarsbergen (bij Arnhem)

Musea/bezoekerscentrum van door ons bezochte porseleinhuizen: